Detektív Blog

Tanácsok az első randevúra 1.rész

A tavasz közeledtével igen aktuális témával kerestek meg engem. A magánnyomozói munka során a legkeresettebb szolgáltatás valamilyen párkapcsolat rendezésére irányuló megbízás és szinte minden ügyfelünk kiábrándultan és csalódottan érkezik az első találkozóra a magánnyomozóval. Sajnos azt lehet mondani, hogy sokan ugranak fejest olyan kapcsolatokba, melyekben a társukat alig, vagy rosszul ismerik. Manapság az emberek legtöbbször tévesen ítélik meg a partnerüket, ami –tévedés ne essék-, nem abból kifolyólag történik, hogy rossz emberismerők lennének, hanem maguk a partnerek túl jó megtévesztők, túl jól űzik a megtévesztés és csábítás műfaját és rengeteg technikát alkalmaznak. Nagyon jellemző, hogy manapság nem a saját korosztályukban keressük az optimális partnert. Mivel ez a felfogás bármennyire is elterjedt, mégsem elfogadott, ezért az internet nyújtotta lehetőségekhez fordulnak a partnerre vágyók.

Tanácsok az első randevúra 2.rész

Azok is, akik a távolság és a digitális megtévesztés világa mögé menekülnek és tehetős áldozatra, vagy éppen összetört szívű prédára várnak, hogy kihasználhassák a hölgy elesettségét. Sok esetben a fiatalabbak idősebb, érettebb és tapasztaltabb társ után néznek, valamint ami már megbotránkoztatóbb és akár jogellenes cselekménynek is minősülhet az idősebb korosztályúak keresnek maguknak tapasztalatlanabb és érzelmileg könnyebben befolyásolható személyeket. Ismert eseteim, amikor az első találkozóra nem a várt személy érkezett meg, hanem annak állítólagos bátyja és innentől kezdve mindenki maga képzelheti bele magát a szituációba, melybe ez által keveredett és vegyük nyugodtan hozzá, hogy ezt a találkozót megelőzte egy akár több hónapos levelezés, ismerkedés.

Tanácsok az első randevúra 3.rész

A randi helyének a kiválasztásakor igyekezzünk olyan helyszínt találni, ahol több ember is tartózkodik, semmiképpen ne menjünk fel lakásba és ne hívjuk meg a saját lakásunkra az illetőt. Bármilyen durva megnyilvánulásból lehet következtetni arra, hogy az illető hosszútávon sem fogja tudni magát moderálni vagy visszafogni. Ha túl sokat hozza szóba előző partnerét, kapcsolatát, akkor az illető még valószínűleg nem kész egy új kapcsolatra. Bármilyen lódításon vagy ellentmondáson kapjuk a személyes találkozón, számíthatunk rá, hogy ez nála nem egy egyszeri dolog és még más meglepetésekre is számíthatunk. Próbára tehetjük azáltal, hogy a korábban kitárgyalt és részletezett véleményét újra kikérjük valamiről, ezáltal leleplezhetjük, ha korábban csak szimpatikusnak akart tűnni.

Tanácsok az első randevúra 4.rész

Nagyon jó módszer ha a randevún minél több szituációban megfigyelhetjük a partner viselkedését, ezáltal több információt kapunk a személyiségéről, és ezáltal könnyebb lesz a döntés ha a második randi kerül szóba. Például egy mozi nem feltétlenül a legjobb hely az első randira, ha számunkra komoly szempont az illető személyisége és szóbeli megnyilvánulásai. Árulkodó jel lehet, ha mondjuk a családjáról vagy az állásáról kérdezzük és mosolyogva válaszol, illetve kerüli a tekintetünket, takarja a száját beszéd közben, illetve, ha keveset mesél magáról. Engedjük, hogy a pasi fizessen első találkozáskor és ne dőljünk be kifogásoknak. Anyagi jellegű kérdésekre lehetőleg ne válaszoljunk első randin. Legyünk kicsit távolságtartóak, ha hosszú távon gondolkodunk, egy kis türelmi próbatétel két intelligens ember között nem lehet akadály.

Tanácsok az első randevúra 5.rész

A megjelenésről is sok mindenre következtethetünk, hiszen ha lezser öltözékben, vagy ápolatlanul jelenik meg, sejthetjük, hogy nem egy sikeres üzletemberrel van dolgunk. Árulkodóak lehetnek a hajszálak az autója ülésén, vagy az öltözékén, esetleg női holmik az autójában. Munkám során azt tapasztalom, hogy hétvégeken ritkábban csalják meg párjukat a hűtlenek, hiszen a család elvárja hogy a hétvégét együtt töltsék, míg a hétköznapokban a munka lefoglalja mindkettőjüket. Tehát gyanút keltene egy egyszeri, vagy rendszeres hétvégi külön program, ezért hétvégére is tervezzünk randevút, így ha ettől ódzkodik, kezdhetünk gyanakodni. A gyanús telefonhívásokra is ügyeljünk, ha esetleg nem veszi fel a telefont, vagy zavarba jön, ha arról kérdezzük ki hívta.

Tanácsok az első randevúra 6.rész

Figyeljük meg, hogy hogyan mentett el bennünket a telefonjába, hiszen amennyiben van valakije az illetőnek, valószínűleg valami átlagos, vagy álnevet fog használni és semmiféleképpen feltűnő, vagy érzelmes elnevezést. Egy könnyűnek ígérkező nyári kaland kihatással lehet a további életünkben köttetett kapcsolatainkra is. Érdemes odafigyelni arra is, hogy újdonsült barátunk miket terjeszt rólunk a baráti társaságában, mert gyakran előforduló történet munkám során, hogy azt hallom ügyfeleimtől, hogy a párjuk a kezdetektől rossz és hamis tulajdonságaikról beszélget a barátaival azért, mert valójában csak rövid kapcsolatra vágyik és ezzel készíti elő a terepet, hogy ha a barátnőjétől megválik, a barátai a nőt hibáztassák.

Folytatása következik...

Pic 4